09 april 2017 - Mexican Hat - Monument Valley - PageHet motel San Juan Inn ligt pal aan de San Juan River en het is daar altijd zalig toeven, zowel 's avonds als 's morgens. Heel wat gasten nemen daar dan ook hun ontbijt, drinken een koffie of genieten maar wat van de rust, zoals ook deze Amerikanen.Wij gaan echter voor een steviger ontbijt in de San Juan Trading Post.


Peter wil zijn auto nog een wasbeurt geven maar ziet al gauw de nutteloosheid hiervan in en beperkt zich dan maar tot de voorruit.


Op weg naar Monument Valley stoppen we nogmaals bij Forrest Gump Point voor enkele foto's van het iconische uitzicht van de skyline van Monument Valley.
En the making off...


Aangekomen in Monument Valley gaan we eerst een kijkje nemen op het terras van het Visitor Center.


Veel meer hebben Nathan en Leen niet nodig om zich al helemaal in de stemming te voelen.


We rijden de volledige Scenic Drive met onderweg enkele fotostops. Voor een video van deze Scenic Drive, zie onze blog van 3 april 2013.

Een van de meest iconische uitzichtpunten is John Ford Point en we hebben dan nog de mazzel dat er net een cowboy gaat poseren.Hotel The View in de verte. Daar verbleven we op Kerstmis 2013, veel specialer kan het niet worden...


Genietend van het uitzicht...


...en elkaar...


Nathan doet verwoede pogingen om...


...zijn mannelijkheid in de verf te zetten...


Balancing Rock


We blijven maar plezier hebben met deze groep...Bij een volgende stop krijgen we het aan de stok met een niet bepaald vriendelijke Navajo vrouw die hier allerlei prullaria staat te verkopen. Ze vindt dat we te veel foto's nemen en te weinig kopen en daarbij ook andere toeristen verhinderen om aan haar kraam te komen. Euh..."andere toeristen"? In de wijde omtrek is er hoegenaamd niemand anders te zien dan ons groepje...
We laten ons uiteraard niet doen en gaan gewoon door met foto's nemen. Het is al ver gekomen dat we ons verplicht zouden moeten voelen om die prullen te kopen.


Leen begint zelfs zowaar al een Indianendans uit te voeren...als dat maar goed afloopt...


En blijkt door al die "dreamcatchers" al over bijzondere krachten te beschikken.Bij een volgende stop zijn de krachten blijkbaar nog altijd niet uitgewerkt...moet ik mij zorgen beginnen maken 😯😉?


We waren al heel wat keren in Monument Valley maar toch blijft het bijzonder mooi om die natuur te zien.
We eten onze lunch, op het terras van The View Hotel. Een veel mooiere plek daarvoor kunnen we niet bedenken. Dit wordt ook wel John Wayne's Point genoemd.
Onze voltallige groep van 15. Heel wat mensen kenden elkaar helemaal niet vóór deze reis, maar vanaf de eerste dagen was er al een bijzondere klik.


Nog wat napraten op het terras van The View.


En dan zetten we koers richting Page met nog een korte stop bij Agathla Peak of El Capitan, een vulkanische plug van 457 meter hoog, ten zuiden van Monument Valley.


We laten de medereizigers de keuze tussen een hike naar het door toeristen overspoelde Horseshoe Bend, ofwel Waterholes Bend waar er 99% kans is dat we alleen zullen zijn.
Ietwat te begrijpen kiest de meerderheid voor Horseshoe Bend, ook al omdat deze bocht van de Colorado River in zowat elk boek van het Zuidwesten prijkt en men dit dus ook graag eens met eigen ogen wil zien. Volkomen te begrijpen.

Peter, Mieke, Nadia en HerbertEn eigenlijk moesten we ook gewoon naar deze plek komen. Ik heb namelijk mijn liefste leren kennen dankzij een foto van deze bend. Het verhaal is veel te lang om hier uit de doeken te doen, maar onze medereizigers hadden voor een verrassing van formaat gezorgd met zowaar een formele huwelijksplechtigheid. Jan had zelfs een ganse speech voorbereid en speelde de rol van priester voortreffelijk. Hij vergat zelfs niet om met een wit stukje papier een pastoorsboordje te maken.
Na heel wat foto's, video's en geknuffel wordt de 'plechtigheid' voltrokken. Fantastisch gewoon. En dat uitgerekend op deze locatie én op de verjaardag van mijn pa die jammer genoeg enkele jaren geleden overleed...

Een innig moment in afwachting van "de ceremonie"...


Een deel van onze groep met naast ons (vlnr) Peter, Jean-Paul, Jolien, Els, Jan, Tomas, Ingrid en Sabine.


Peter komt eens informeren of we het nog zien zitten...en Sabine is een of andere boze geest aan het verdrijven...


Het moment suprême nadert...


Met dit uitzicht...


De video van de plechtigheid is iets persoonlijker en hou ik voorbehouden voor de groepsleden, maar dit was het resultaat...Daar horen nog wat extra foto's bij...


En een groepsknuffel...We blijven hier nog tot het zo goed als donker is, maar gelukkig wordt alles nog een beetje verlicht door de volle maan.Ik weet niet of dit een stille hint is dat mijn liefste wel eens een citytrip zou willen doen naar Stockholm...


Hoogtijd om de terugweg aan te vatten richting kiosk in de verte.


Om deze alweer onvergetelijke dag af te sluiten gaan we 's avonds met zijn allen eten bij Denny's.

Het weer: volop zon bij zo'n 10-15°C

Overnachting in Best Western View at Lake Powell
Aantal gereden km: 281

Geen opmerkingen:

Een reactie posten