31 maart 2017 - Brussel - New York - Las Vegas


BRU - EWR      11:00h - 13:15h    UA998      flight time: 8h35
Layover: 1h35
EWR - LAS       14:59h - 17:25h    UA2068    flight time: 5h40


--> Video's volgen later <--

Het is 7 uur als we iedereen treffen in de vertrekhal van de luchthaven van Zaventem en het is duidelijk dat men er veel zin in heeft.

Nadia heeft overigens al meteen voor bijzonder lekkere, zelfgebakken, chocoladekoekjes gezorgd.


Na een voorspoedige vlucht naar Newark waarbij we zelfs meer dan een halfuur vroeger aankomen dan het voorziene uur, verliezen we deze voorsprong al weer meteen door de grote drukte én het totaal ongeïnteresseerd personeel bij Immigrations en Douane. Nadat we de koffers in ontvangst genomen en deze opnieuw op de transportband gelegd hebben, vertrekken we perfect op tijd richting Las Vegas. Het was echter wel nog even nipt om iedereen op het vliegtuig te krijgen want ook bij de Security was het voor sommige groepsleden bijzonder lang aanschuiven (vijf van ons hadden PRE-TSA op de boarding pass en die kregen een aparte, vlottere lijn bij Security).
Het is duidelijk dat we heel wat moeite zouden gehad hebben om met ons 15 op de vlucht naar Las Vegas te geraken, mochten we niet heel wat vroeger in New York aangekomen zijn.

Ook in Vegas komen we veel vroeger aan dan voorzien en om 16:30 landen we op McCarran.

Door gebruik te maken van skip-the-counter, kunnen we rechtstreeks naar de garage gaan van Alamo.
Daar kiezen we 6 auto's uit, 3x full size en 3x midsize.
En dit is het wagenpark waarmee we de komende 2 weken op pad gaan.


Voor 5 personen van de groep wordt dit de eerste kennismaking met de VS en het is al direct een die kan tellen. Ik heb immers bewust ons eerste hotel ten noorden van The Strip geboekt, zodat er al kan geproefd worden van de glitter en glamour van Sin City.
En we doen dat al een eerste keer bij het wereldberoemde Las Vegas Sign, bij het begin van The Strip waar we een groepsfoto nemen van onze bijzonder toffe bende.


Leen en Mieke, elkaar meer dan 30 jaar niet gezien en al opnieuw de beste vriendinnen.


Voor Herbert is het de eerste keer dat hij met een auto rijdt met automatische versnellingsbak en het is dan ook geen sinecure om dat te doen tussen de vrijdagavondhectiek op The Strip. Heel veel begrip dus dat we best nog eerst wat uitleg geven vooraleer ons in dat verkeersgewoel te storten.

We zijn inmiddels zowat de klok rond aan de gang, dus waar kunnen we dan beter naartoe gaan, om ons nog een beetje wakker te houden, dan naar het oude Las Vegas, namelijk Fremont Street.
We parkeren in de Golden Nugget en vergapen ons dan nog zo'n uurtje aan de licht- en freakshow van Downtown Las Vegas.Dolle pret met Sabine, Leen en Nathan.

Dan is het echt genoeg geweest en om 21u30 rijden we naar ons hotel voor vannacht, waar we een kwartiertje later aankomen.
Het inchecken gaat heel vlot en iedereen trekt naar de kamer. Het is toch al 23u als we het licht uitdoen, zowat 28 uur nadat we het voor in België aangezet hebben...

Midden de nacht schrikken we ineens wakker en...er blijkt zowaar een goederentrein van een paar kilometer lengte door onze kamer de denderen...althans dat is het gevoel. De waarheid is echter dat de sporen pal, maar echt pal, naast het hotel lopen.
Voor al onze reizen, en deze nog meer dan ooit, vergelijk ik talloze hotels waaruit ik dan, mede met behulp van de klantenbeoordelingen, het beste kies qua prijs/kwaliteitsverhouding. Ik had dan ook nergens, op het tijdstip van boeking, ook maar iets gelezen van die spoorweg...
In elk geval wordt dit hotel, hoe groot de kamers ook zijn, een eenmalige boeking...


Het weer: New York, regen en 5°C, Las Vegas 18°C

Overnachting in Best Western Plus North Las Vegas Inn&Suites
Aantal gereden km: 30

Geen opmerkingen:

Een reactie posten