05 april 2017 - Hanksville - Green RiverNoodgedwongen een verandering in de planning: onze zoon Tomas is deze morgen ontzettend ziek opgestaan. Er was gisteren al iets van te merken, maar we dachten dat het zou overgaan. In zijn 21 levensjaren is hij nog nooit ziek een dag thuisgebleven van school en nu uitgerekend wel. Maar ook ikzelf voel dat er precies kleine beestjes zijn die zich willen meester maken van mijn lichaam en dit zou nog slechter zijn voor de voortzetting, begeleiding, van de reis.

We hebben inmiddels al een dermate hechte groep dat iedereen begint na te denken over alternatieve scenario's.
Het volgende scenario haalt het: wij 3 rijden ineens door naar Green River waar we eerst zullen proberen een dokter te raadplegen (in Hanksville is er geen dokter) en zullen Tomas daarna naar het hotel brengen waar hij kan rusten.
De anderen gaan, onder begeleiding van Jean-Paul, eerst naar Factory Butte en daarna naar Moonscape Overlook.

Jean-Paul geeft een korte briefing nadat ik hem de gps-coördinaten van Moonscape Overlook gegeven heb.


Wij rijden dus naar het Medical Center in Green River waar we heel vriendelijk ontvangen worden en waar Tomas al heel snel onderzocht wordt. Hij blijkt een heel zware keelontsteking, met koorts, te hebben opgelopen. Ook ikzelf begin al de symptomen te vertonen.
De dokter schrijft ons antibiotica voor, maar komt dan ineens met een "drastisch" voorstel op de proppen: direct een joekel van een spuit in onze bips. Dat zou Tomas er morgen al heel wat moeten bovenop helpen en bij mij moeten voorkomen dat het erger wordt.
Uiteraard kiezen we daarvoor en nadat alle formaliteiten afgehandeld zijn, rijden we naar het hotel. Dat is bijzonder mooi gelegen met een grote kamer met terrassen, pal langs de Green River.

Van de anderen hebben we nog steeds niets gehoord tot er ineens toch een oproep binnenkomt. Blijkt dat ze om 13u nog maar pas terug op de UT-24 zijn. Euh...dat kan toch niet? Wat is er dan wel gebeurd? En dan valt opnieuw de verbinding weg.

Zowat een uur later komen ze ook bij het hotel aan en het blijkt dat ze wel bij Factory Butte geweest zijn, maar daarna verloren gereden zijn op weg naar Moonscape Overlook. Jean-Paul had mij gezegd dat hij een gps had, maar niet dat het om een wandelgps ging en die geeft uiteraard geen wegen weer, maar trekt rechte lijnen naar een bepaald punt. Vandaar dat ze op die manier nooit tot bij Moonscape Overlook konden komen.
Ze zaten op een bijzonder slechte dirt road, maar zijn er toch heelhuids doorgekomen, met uitzondering van een afgebroken nummerplaat bij Filip en een kapotte onderplaat bij Jean-Paul.2 foto's van ons eerdere bezoeken aan...
Factory Butte


en Moonscape Overlook


We zien iedereen rond de middag terug bij het hotel en we plannen voor deze namiddag een plek waar ook wij nog niet eerder waren: The Little Grand Canyon, ook wel de Wedge Overlook genoemd. Tomas zal echter wel, noodgedwongen, de ganse dag in bed doorbrengen...

We rijden er naartoe via de I-70 en stoppen nog eens bij de Spotted Wolf Canyon. Straks gaan we dat nog eens doen op de terugweg want van west naar oost is het uitzicht veel spectaculairder.Via de Buckhorn Draw Road, een goed berijdbare dirt road, naar de Little Grand Canyon.
Langs de Buckhorn Draw Road stoppen we bij het Buckhorn Wash Pictograph Panel, Even het verschil duidelijk maken tussen een "pictograph" en een "petroglyph". De eerste worden geschilderd op een oppervlak, terwijl de laatste uitgesneden worden uit bvb een rots.
Het Buckhorn Wash Pictograph Panel is zowat 40 meter breed en dateert van zo'n 2000 jaar geleden.
We rijden verder naar de Wedge Overlook waar we een fabelachtig uitzicht hebben.


Ideale locatie ook om wat "koppeltjes"-foto's te nemen.En wat een bewondering hebben we allemaal voor Sabine die hier haar hoogtevrees overwint, met dank aan manlief Filip.Leen heeft in dit landschap niet veel moeite om zich even in hogere sferen te begeven...


Peter mijmerend over zoveel natuurschoon...


De terugweg langs de Buckhorn Draw Road levert opnieuw spectaculaire beelden op.
Het is al halfacht als we langs de I-71 stoppen bij Spotted Wolf Canyon van waar we een heel mooi uitzicht hebben over de San Rafael Reef en de besneeuwde La Sal Mountains.
We gaan, zoals altijd als we in Green River zijn, eten in Ray's Tavern met diegene die nog niet volledig uitgeteld zijn.
En het is weeral veel te laat als ik deze blog aan het typen ben....
Dus nu snel, moe en voldaan het bed in. En hopelijk is Tomas morgen beter na deze ganse namiddag en nacht in bed doorgebracht te hebben.


Het weer: wolkeloze lucht rond de 10°C

Overnachting in River Terrace Inn
Aantal gereden km: 320

2 opmerkingen: