13 april 2017 - Kanab - Edmaiers Secret - KanabVandaag staat alweer een bijzonder mooie hike op het programma, die naar Edmaiers Secret, een hike die we ook deden in februari 2016, maar toen uiteraard in gans andere omstandigheden met heel wat sneeuw. 4 februari 2016.

Maar eerst gaan we lekkere broodjes halen in de Kanab Creek Bakery, waar het blijkbaar heel plezant is en waar men ook Belgische lekkernijen verkoopt.
We hebben altijd gezegd dat deze reis geen schoolreis is en dat iedereen mag doen wat hij/zij verkiest te doen die dag. Zo kiezen Nadia en Herbert voor een uitstapje naar Bryce Canyon NP en opteren Leen, Mieke en Peter voor een rustige dag in Kanab (het vooruitzicht van de toch wel vrij pittige hike van morgen naar de White Domes zal ook wel meegespeeld hebben).

Alvast een gemak is dat het hotel gratis fietsen ter beschikking stelt.Ze trekken samen naar het Little Hollywood Museum...of althans iets wat daar moet voor doorgaan...


Peter even in gezelschap van enkele ongure en niet meer zo fris uitziende types...Onze cowgirls Leen en MiekeWe vertrekken dus met zijn tienen, in 2 auto's, richting House Rock Valley Road en de Buckskin Gulch Trailhead.
De namen van de trailheads kunnen hier wat verwarrend zijn, en daarom nog eens voor alle duidelijkheid: de Buckskin Gulch Trailhead is de startplaats voor de hike naar Edmaiers Secret (aka Brown Pocket) en Wire Pass Trailhead is de startplaats voor de hike naar de Wire Pass en Buckskin Gulch (en ook naar de Coyote Buttes North waar The Wave zich bevindt).

Om in dit gebied te gaan hiken is er een permit nodig. We vullen bij de trailhead dan ook een briefje in met onze nummerplaat en aantal personen. Het dubbel scheuren we af en leggen dat op het dashboard. De enveloppe met daarin 6 dollar (enkel betalen met cash geld is mogelijk) steken we in de betonnen paal.

We starten onze hike rond 10 uur en zijn al direct in een schitterende natuur.Vooraleer we de rest van het gebied gaan verkennen, besluiten we eerst onze lunch te nemen en dit lijkt ons wel een mooi plekje daarvoor.
Inmiddels heeft Ingrid was last van fysieke kwaaltjes en samen met Jean-Paul besluit ze om rechtsomkeer te maken en terug naar het hotel te rijden. Spijtig, maar beter om naar het lichaam te luisteren.

Toen we hier in 2016 waren, lag de volledige helling bedekt met sneeuw en ijs. Tijdens de beklimming daarvan heb ik enkele keren gedacht dat mijn laatste uur geslagen was. Nu is het enkel steil omhoog maar uiteraard niet glad.


Sabine in actie.
En boven hebben we een heel mooi uitzicht over de wijde omgeving.De rode rotsen op de achtergrond zijn de Coyote Buttes North, met onder andere The Wave.
Edmaiers is naast de mooie gekleurde lijnen ook gekend om de grote hoeveelheid "lace rock" die men hier aantreft. Echt bijzonder mooi om zien hoe de natuur door honderdduizenden jaren erosie prachtige kunstwerken gemaakt heeft van deze rotsen.De achterkant van Edmaiers Secret (kant Coyote Buttes North) heeft ook die typische "wave-achtige" gekleurde lijnen.


Sabine, zich beschermend tegen de zon, en Tomas in druk overleg.En dat doet Leen in Kanab terwijl wij ons aan het afpeigeren zijn...


Merkwaardig hoe deze bomen hier nog kunnen groeien met enkel maar zand aan hun wortels.

We lopen nu al voortdurend vrij hoog en moeten terug naar de wash om de terugweg aan te vatten. Maar dit is niet makkelijk, want enkel maar te bereiken via een bij-zon-der steile afdaling en dat gebeurt best voorzichtig.
En dan rest enkel nog de vrij lange weg naar de trailhead.


Het is al na 17u als we bij de auto komen en allemaal hebben we een ontzettende dorst. Alle waterflesjes zijn leeg en/of zijn warm geworden in de auto en vooraleer helemaal naar het hotel te rijden stoppen we nog eens voor een bijzonder goed smakende milkshake in de McDonalds in Kanab.

Voor 's avonds willen we, zoals altijd als we in Kanab zijn, gaan eten in de Rocking V, maar daar is er zoveel volk dat er een wachttijd is van zowat een uur.
Dan maar een alternatief zoeken en dat wordt de Iron Horse. Daar nemen we een BLT-burger en als ze die brengen, dan schrikken we ons een hoedje en moeten eigenlijk ook wel lachen. Op de burger liggen minstens 15 stukken bacon en dat is toch ├ęcht wel een beetje van het goede teveel...


Zwaar werk voor Filip om die burger te verorberen...


Buiten duiken Filip, Jolien en Nathan nog eens in een klaarstaande outfit.


We hebben vandaag in totaal 11km gestapt met een totaal hoogteverschil van 192m.

Het weer: wolkeloze dag, 20-25°C

Overnachting in Canyons Boutique Hotel
Aantal gereden km: 148

1 opmerking: